Tag med fordel din hund på løbetur – i snor

Opi Lab  > Tanker >  Tag med fordel din hund på løbetur – i snor
0 Comments

Står du ofte mellem valget; kun at kunne nå enten at lufte hunden eller at løbe en tur? Løsningen er naturligvis at tage hunde med på løbeturen. Hunde kræver en del tid, så derfor er det oplagt at få optimeret alles tid, så meget som muligt.

God motion for alle

Det er ikke kun god motion for ejeren. Alle får gavn af dette. Man skulle ikke tro det, men en gåtur er for mange hunde ikke nok. De skal motioneres en del.

Når man tager sin hund med på løbeturen, kan det godt være lidt svært i begyndelsen. Alle skal lige lære, hvordan man gør det bedst, og det kan være svært at finde et godt tempo. Her gør øvelse mester, så det handler bare om at komme ud en masse gange. Din hund vil helt sikkert også nyde at komme ud og få en lidt varieret form for motion.

Både menneske og hund har godt af at komme ud at løbe en tur. De samme fordele gælder faktisk for begges vedkommende. Motion forebygger en masse livstilssygdomme for begge parter ved at mindske risikoen for overvægt – og ja, hunde kan også få fx diabetes. Læs evt. mere i dette hundeleksikon.

Nogle gode tips til hund i snor

Hvis det er svært at få hunden til at opføre sig ordentligt i snoren, så kommer der et par gode råd.

Start med at lære hunden, hvordan man går pænt i snor, inden du begiver dig ud på en løbetur. Hvis hunden trækker afsted i snoren på en løbetur, er det en stort set umulig mission, man har sat sig for.

Når man går sin normale hverdagstur, og hvis hunden begynder at trække, så skal man stoppe op. Det kan virke fjollet, men meningen med dette er, at man skal have sin hund til at kigge tilbage på en og få kontakt. På den måde ved hunden, at når ejeren stopper, så er det grundet manglende kontakt. Efter nogle gåture med dette vil man opleve, at hunden ikke trækker på samme måde i snoren.

Derudover er det smart at lære sin hund at gå i en almindelig snor til at begynde med – så ikke en flexline med masser af snor. Det gør, at hunden forbliver tættere på ejeren. Hvis du har brug for flere gode råd, så Se mere om hund i snor.

Når man føler, at man har styr på sin hund i snor, kan man forsøge sig med en løbetur. Hunden har ligesom hesten nogle gangarter. Når man løber, skal hunden være i en ”trav” for, at den holder i så lang tid som muligt. De må ikke slå over i ”galop”, fordi det er for udmattende over de længere distancer.

Vær opmærksom på hunden

Det er yderst vigtigt, at man i det hele taget er opmærksom på, om hunden overhovedet er i stand til at klare en løbetur. Hvis man aldrig har løbetrænet med sin hund eller gået ture i timevis, så er dens kondition måske ikke til det.

Ligesom mennesker skal hundene trænes langsomt op, så de ikke får nogle skader.

Vær også opmærksom på hvor stor hunden er, fordi større hunderacer har oftere tendens til at opleve en smule gigt ved leddene. Husk derfor at passe godt på hunden, inden du klikker linen på.