Eliteudøver: En god psykolog kan forbedre dine præstationer

Opi Lab  > Tanker >  Eliteudøver: En god psykolog kan forbedre dine præstationer
0 Comments

Drømmer du som eliteudøver om at få forbedret dine præstationer? Synes du, at du gør alt det rigtige, når det kommer til træning, øvelse, kost og søvn? Men bliver dine resultater ikke bedre? Så kan det være, det er din psyke, du skal arbejde med.

Man siger, at krop og psyke hænger sammen. Dog er det faktisk de færreste, der er klar over, hvor tæt krop og sind faktisk er forbundet. Hvis du er elitesportsudøver, bør du også træne din psyke, hvis du gerne vil dygtiggøre dig. Dette kan en psykolog hjælpe dig med. Læs meget mere her.

Sportspræstationer kræver et stærkt og sundt sind

Det kræver et sundt og stærkt sind at være elitesportsudøver. Det skyldes flere ting. Først og fremmest er det enormt krævende at dyrke sport på et så højt niveau. Træningen vil være hård, og den vil tage det meste af din tid.

Samtidig skal du arbejde med dig selv og dine grænser nærmest konstant. Det er hårdt i længden. Du forsøger konstant at blive bedre, og derfor er der også hele tiden mål, du forsøger at leve op til. Det skaber et pres, som det kræver en stærk psyke at udstå.

Som eliteudøver er det vigtigt, at man evner at fokusere på de gode ting. Det er vigtigt, at man har et rent sind, hvor motivationen altid er den rigtige. Det kan dog være en udfordring at leve op til dette – derfor kan en psykolog være gavnlig. Du finder bl.a. en dygtig psykolog på psykologlundby.dk.

Den rigtige psykolog

En psykolog kan gøre meget for en eliteudøver. Dog er det enormt vigtigt, at du får fundet den rigtige psykolog. Du kan spørge rundt i din omgangskreds for at høre, om de har en psykolog, de kan anbefale. Ellers er det også oplagt, at du snakker med din træner om det. Han eller hende kender uden tvivl en god psykolog, som har erfaring med at arbejde med eliteudøvere.

En psykolog kan hjælpe dig med at bekæmpe alt det negative, som findes inden i dig. Det kan fx være angst, som er kommet som resultat af et stort præstationspres. Det kan også være stresslignende følelser.

Du kan også have brug for en psykolog, selvom du hverken mærker stress eller angst. En psykolog kan hjælpe dig til at blive mere udholdende, og du kan blive bedre til at koncentrere dig.