De tre mest normale sygdomme at have som teenager

Opi Lab  > Tanker >  De tre mest normale sygdomme at have som teenager
0 Comments

Vidste du, at det er normalt at teenagere kan have fnat? Du kan blandt andet blive smittet ved at leve under primitive forhold som turist i 3. verdenslande, ved seksuel kontakt med en anden, der har fnat. Eller ved at være i nærheden af en person, der har dannet skorper som en følge af at have været inficeret med miderne efter ophold på for eksempel institutioner er hospitaler. Der findes flere fnat symptomer, som det kan være en god ide at læse om.

 

Hvorfor er det vigtigt at få behandling mod infektionen?

Det er vigtigt at komme i behandling for fnat, da det kan være særdeles generende med den kraftige kløe og den eksemlignende hud, som opstår efter et angreb. Desuden kan det også smitte andre, så de også får knopper og kløe, som skal behandles. Så behandling er vigtig, så den udryddes i stedet for at formere sig yderligere.

 

Som en efterreaktion af infektionen kan der opstå kløeknuder. De optræder som faste knuder, der også klør. Kløeknuder kan opstå selvom, at infektionen forsvandt for flere måneder siden. Desuden kan svækkede personer udvikle skorpefnat, som er en kraftig skæl på huden, hvilken smitter mere end bare et fantangreb på grund af de mider, som kan findes i støvet.

Symptomer er kløe, knopper og måske skæl

Fnat er en mide, der forårsager en intens kløe på det angrebne område. Årsagen hertil er at kroppen reagerer mod miderne, deres æg og den afføring som lægger sig i huden. Udslættet medfører små røde knopper forskellige steder på kroppen. Miden laver gange nede i huden, og med tiden kan der udvikles skorper hos personer med dårligt immunforsvar. Miden overføres ved tæt kontakt imellem mennesker.

Behandlingsmuligheder

Opdages miderne på et tidligt stadie, kan infektionen aftage i løbet af 1-3 uger med den rette behandling. Så tag til lægen, hvis du oplever kløe, der specielt optræder om natten, så du hurtigt kan blive behandlet og dermed undgå at udvikle skorper, kløeknuder eller at smitte andre med infektionen.

 

Behandlingen består af creme, der kan købes i håndkøb på apoteket. Cremen skal påsmøres på hele kroppen inden sengetid. Derudover skal man dagen efter påsmøringen sørge for at skifte sengetøj og at vaske alt det tøj, som kan have været i kontakt med huden før påsmøringen af cremen.  Ligesom, at du skal vaske cremen af morgenen efter. Hudkløen kan herefter behandles med en kløestillende creme.